Når du er blevet udsat for tyveri

Det er hverken rart at blive bestjålet eller at få uindbudte gæster. Her får du et overblik over det, du skal huske, hvis du er blevet udsat for tyveri.

Anmeld tyveriet til politiet

Før du kontakter os, skal du anmelde tyveriet til politiet. Husk at gemme kvitteringen, de giver dig for anmeldelsen. Er det en mindre ting, du har fået stjålet, er det en god idé at tjekke, om der er en selvrisiko, og hvor høj den er, før du beslutter, om det kan betale sig at gøre brug af din forsikring. Den står på din dækningsoversigt eller i dine forsikringsbetingelser.

  • Anmeld skaden til politiet
  • Gem din kvittering for anmeldelsen
  • Tjek om der er en selvrisiko ved et mindre tyveri

Lav en liste og find dine kvitteringer

Når du har anmeldt tyveriet til politiet, er det en god idé at gå en runde og skrive ned, hvad det er, der mangler eller er blevet ødelagt. Jo flere detaljer, du kan få med, jo bedre. Hvis det fx er en computer, du har fået stjålet, er vi interesserede i at få oplysninger om mærke, model, alder og købspris. Tjek også, hvad du har kvitteringer på, eller om der er andre måder, hvorpå du kan dokumentere dit tab.

Tag billeder og ryd ikke op

Tag gerne billeder af gerningsstedet og lad være med at rydde op eller smide ud, før det er aftalt med os. Det kan være fristende at forsøge at fjerne sporene efter den ubehagelige oplevelse, det forstår vi godt. Men det er vigtigt, at du kan dokumentere hvordan tyveriet er sket bagefter, ellers kan det påvirke muligheden for at få erstatning.

Find dit policenummer frem – og kontakt os

Det næste du skal gøre er at kontakte os og anmelde tyveriet. Du er velkommen til at ringe til os, men du kan også foretage anmeldelsen online i højre spalte her på siden. Uanset hvad du vælger, er det en god idé at sørge for at have dit policenummer klar, når du tager kontakt.

Hvilken forsikring skal du bruge?

Det er som regel din indboforsikring, du skal bruge, når du er blevet udsat for tyveri. Også hvis du har fået stjålet din cykel. Det er den forsikring, vi kalder HjemforsikringHjemforsikring er en let gennemskuelig og bredt dækkende indbo- og ansvarsforsikring. Forsikringen dækker de ting, du og din familie ejerForsikringen dækker dig og din familie ved tyveri af indbo inklusive cykler eller skader på dine ting, fx ved brand eller vandskade. Hvis du kommer til at skade andre personer eller deres ting, er du også dækket mod de krav, de stiller dig. Forsikringen kan sammensættes efter dit behov, så du kun betaler for det, du faktisk har brug for. hos Topdanmark. Hvis tyven er brudt ind og har beskadiget din dør eller dit vindue, skal du anmelde skaden på din Husforsikring. Er du lejer, skal du anmelde skaden til ejendommens Husforsikring.

Beregn pris

Header

Manchet

###CONTENT###
Luk

Servicetjek

Header

Manchet

###CONTENT###
Luk

Kontakt

Header

Manchet

###CONTENT###
Luk